2017. augusztus 9., szerda

Karaj gombamártásban


Nagy húsrajongók vagyunk. A vasárnapi ebéd nálunk elképzelhetetlen valami finom husi nélkül. Szeretjük a sertéskarajt, abból is a kicsit zsírosabb mifelénk nyakkarajnak nevezett tarját. Sokan ezt tartják a legzamatosabb húsfélének, tény, hogy sokféle finomság készíthető belőle.

Karaj gombamártásban 


Hozzávalók 2 személyre: 2 szelet tarja, 5 dkg vaj, 1 fej hagyma, 10 dkg gomba, 1 csokor petrezselyemzöld,2 cikk fokhagyma, 1 dl fehér bor, vagy rozé, só, bors, 1 dl tejszín.

Elkészítése: A hússzeleteket kissé kipotyoljuk, majd egy forró serpenyőben, minden zsiradék nélkül, mindkét oldalukon pirosra sütjük. Kivesszük, félretesszük, majd a serpenyőben felolvasztjuk a vajat, megpároljuk benne a meghámozott, felszeletelt hagymát, hozzáadjuk a megmosott, szeletekre vágott gombát is, lefedjük, és addig pároljuk, míg a gomba megpuhul. Levesszük a fedőt, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a borral, visszatesszük a hússzeleteket is és mérsékelt lángon, ismét fedő alatt addig főzzük, míg a hús puha lesz. Ismét kivesszük a hússzeleteket, a gombás alapot összeturmixoljuk, és a tejszínnel besűrítjük. Rászórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet,a zúzott fokhagymát,  beletesszük a húst és pár perc alatt jól felforraljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...