2015. augusztus 25., kedd

Padlizsános lecsó

Az őszbe forduló természet új színeket villant fel sokszínű palettáján. Megjelenik például a lila, mélyen ülő izgalmas árnyalataiban. Nagy kedvencem a padlizsán ilyenkor a legfinomabb és a fáról lepotyogó szilva szinte hívogat, hogy szedjük fel. Most két olyan ötlettel állok a kedves olvasók elébe, amelyek lehet, hogy másnak is eszébe jutottak már, de nekünk feledhetetlen ízélményeket ajándékoztak.
Padlizsános lecsó


Hozzávalók 4 személyre: 1 közepes méretű padlizsán, 30 dkg hagyma, 15 dkg paprika, 20 dkg paradicsom, 20 dkg csiperkegomba, só, bors, pirospaprika, ételízesítő, csipetnyi kakukkfű, 3 cikk fokhagyma, 3 szelet (kb. 10 dkg)szalonna.

Elkészítése: A szalonnát bevagdossuk, forró serpenyőben addig sütjük, míg teljesen kifehéredik. Kiszedjük és félretesszük. A visszamaradó zsírba beleszórjuk a megtisztított, felszeletelt hagymát, megsütjük, majd beletesszük a megmosott, kicsumázott, felszeletelt paprikát is és csendes lángon tovább sütjük, míg a paprika is jól átsül. A padlizsánt meghámozzuk, kockára vágjuk. A hagymás, paprikás lecsóalapot ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük egy kevés vízzel majd beletesszük a padlizsánkockákat és a megmosott, felszeletelt gombát majd bő negyed órán keresztül főzzük. Közben megkavargatjuk párszor, ha szükséges az efövő levet pótoljuk. A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, meghámozzuk, felkockázzuk és a lecsóhoz adjuk. Megszórjuk a morzsolt kakukkfűvel, zúzott fokhagymával ízesítjük,  pár percig rotyogtatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...