2015. augusztus 27., csütörtök

Almával rakott krumpli csirkecombbal


Az alma és a hús kitűnő párost alkot, de jól jön a csapatba egy kevés juhtúró, rókagomba (vagy csiperke), meg némi leveszöldség is. A végeredmény pedig magáért beszél...


Hozzávalók 4 személyre: 8 krumpli, 2 alma, 20 dkg juhtúró, 2 dl tejföl, 1 tojás, só, 8 csirkecomb, 1 szál petrezselyem, 2 murok, 1 hagyma, 5 dkg zsír, 3 cikk fokhagyma, 1 teáskanál só, 1 teáskanál bors, 1 teáskanál pirospaprika, 2 teáskanál olaj, 20 dkg rókagomba.

Elkészítése: A krumplit megmossuk és bő sós vízben feltesszük főni. A zöldségeket megtisztítjuk, a petrezselymet és a murkot csíkokra, a hagymát szeletekre vágjuk. A csirkecombokat megmossuk, szárazra töröljük. A sót, a borsot, a pirospaprikát és az olajat összekeverjük, hozzáadjuk a megtisztított, szeletekre vágott fokhagymát, jól belenyomkodjuk. Az így kapott keverékkel bedörzsöljük a combokat. Egy tűzálló edény alját vastagon bezsírozunk, beleszórjuk a feldarabolt zöldségeket, ráfektetjük a befűszerezett combokat, rászórjuk a megmosott gombát, majd az edényt lefedjük és forró sütőben 40 percig sütjük. Ekkor levesszük a fedőt és hagyjuk a húst megpirulni. A megfőtt krumplit kizsírozott tepsibe karikázzuk, rászórjuk a juhtúrót, lefedjük almakarikákkal, meglocsoljuk a tojással felvert tejföllel, majd forró sütőben 15-20 percig sütjük, amíg szép piros lesz. A kisült hússal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...