2015. július 1., szerda

Húsos túrós csusza

Húsos túrós csusza


Hozzávalók (4 személyre): 36 dkg liszt, 3 tojás, 1 teáskanál só,kevés víz, 2 evőkanál olaj, 25 dkg zsíros túró, 2 dl tejföl,
A húsos töltelékhez: 25 dkg darált hús, 1 fej hagyma, só, bors, 1 evőkanál olaj.

Elkészítése: A tésztát elkészítjük az alaprecept szerint és lobogó sós vízben kifőzzük. A töltelékhez a felforrósított olajban megdinszteljük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig sütjük. Sóval, borssal ízesítjük, kissé kihútjük. A tésztát összekeverjük a párolt hússal, majd a túróval, tejföllel is ( hagyunk egy kicsit a tetejére). Kivajazott tűzálló edénybe töltjük, tetejét megkenjük tejföllel,  és 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje épp csak megpirul. Savanyú uborkával díszítve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Karaj gombamártásban

Nagy húsrajongók vagyunk. A vasárnapi ebéd nálunk elképzelhetetlen valami finom husi nélkül. Szeretjük a sertéskarajt, abból is a kicsit ...