2015. július 2., csütörtök

Petrezselymes sárgarépa kéthúsos tekerccsel


Van úgy, hogy zseng, könnyű, hamar kész ételre vágyunk. Nekem ilyenkor kötelezően sárgarépa is kell szerepeljen az alapanyagok között....

Petrezselymes sárgarépa kéthúsos tekerccsel


Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg fagyasztott bébirépa, 1 dl olaj, csipetnyi só, 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem, 4 szelet sertéscomb, 4 szelet csirkemell, 4 evőkanál füstölt túró, kevés bors, 1 dl húsleves, zöldfűszerek ízlés szerint.

Elkészítése: Egy megfelelő nagyságú lábasba töltjük az olaj felét, rátöltjük a fagyos répát és takaréklángon, lefedve 40 percig pároljuk. Megkóstoljuk, ha eléggé puha megsózzuk és megszórjuk a petrezselyemzölddel. A disznóhúst kipotyoljuk, sózzuk, borsozzuk, 1-2 órán át pihentetjük. Ráfektetjük a csirkemellszeletet, megsózzuk, megszórjuk zöldfűszerekkel , ráteszünk egy evőkanál túrót, feltekerjük és fogpiszkálóval összetűzzük. A tekercseket minden oldalukon forró olajban pirosra sütjük, majd felöntjük a húslevessel és puhára pároljuk. Mikor kész, eltávoltjuk a fogpiszkálókat, és a párolt répával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...