2012. december 10., hétfő

Még mindig hagyma

Egy kicsit rákattantam a hagymára, bár ez nálam nem ritkaság. Mármint a kattanás... Ezt a receptet egy nagyon kedves ismerősöm (remélem hamarosan családtag!!!) ajándékozta nekem, egy  családi receptkönyvben. Megigértem magamnak, hogy a többi receptet is kipróbálom, ez ugyanis nagyon ízlett. 
A decemberi Konyhatündérben is szerepel.


Erdélyi hagymás - tejfölös pecsenyeHozzávalók: 1 kg marhafelsál, 40 dkg hagyma, 1 evőkanál zsír, 1 dl tejföl, 1 mokkáskanál só, 1 mokkáskanál őrölt bors.
Elkészítése: A húst vékonyan felszeleteljük, egy kicsit kiverjük, besózzuk és forró olajban szép pirosra sütjük. A hagymát karikára vágjuk, besózzuk és néhány percig állni hagyjuk a sóban, hogy ropogós maradjon. Ha a pecsenye megsült, kiszedjük és a zsírba beletesszük a hagymát, de csak annyi időre, amíg átmelegszik, ezalatt többször megforgatjuk. Amikor a hagyma átforrósodott, ráöntjük a tejfölt és borssal ízesítjük. A pecsenyét a hagymával körítve tálaljuk.

1 megjegyzés:

Meggyes piskóta

Nagyon szeretem a meggyet. Gyerekkoromban egyenest a fáról ehettem és ettem is nagyon szívesen. Mostanában csak a piacon jutok hozzá, va...