2012. december 11., kedd


Hagyma a pizzán?

Naná!!! Nálam az is belefér. És, hogy finomabb legyen, megspékelem egy kis fokhagymával.


Magyaros pizza
Hozzávalók:
A tésztához: 50 dkg liszt, 1 teáskanál só, 1 evőkanál szárított oregánó, 1 mokkáskanál őrölt bors, 2 dkg élesztő, 1 teáskanál cukor, 3 dl langyos víz, 2 evőkanál zsír.
A tetejére: 30 dkg  húsos szalonna, 8 cikk fokhagyma, 1 fej hagyma, 20 dkg juhtúró, 4 dl tejföl.
Elkészítése: A lisztet tálba szitáljuk. Az élesztőt kevés langyos vízzel és a cukorral felfuttatjuk, majd a liszbe készített mélyedésbe töltjük és 15 percig hagyjuk dolgozni. Ezután a víz hozzáadásával közepes keménységű tésztát dagasztunk, a végén beledagasztjuk a sót, a borsot, az oregánót és a zsírt is. Lefedve, langyos helyen 45 percig kelesztjük. Ha megkelt, újra átgyúrjuk és két részre osztjuk. Lisztezett gyúródeszkán vékonyra nyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Jó vastagon megkenjük a zúzott fokhagymával ízesített tejföllel, rámorzsoljuk a juhtúró felét. A szalonnát egy serpenyőben kiolvasztjuk, zsírjában megdinszteljük a hagymát. Ennek a felét isegyenletesen elosztjuk a tészta tetején, majd forró sütőben 25-30 percig sütjük. A tészta másik felével is ugyanígy járunk el. Fogyasztás előtt jól meglocsoljuk fokhagymás tejföllel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...