2012. december 9., vasárnap


A hagyma dicsérete


A hagymát sokszor hajlamosak vagyunk ízesítőként kezelni, pedig önálló ételként is megállja a helyét. Az utóbbi időben néhány próbálkozásom igazolta, hogy érdemes vele kísérletezni.

Töltött hagyma

Hozzávalók ( 4 személyre): 4 nagyobb hagyma, 50 dkg csiperkegomba, 15 dkg sonka, 2 evőkanál krémsajt,  2 evőkanál zsír, só, bors, 1 teáskanál szárított petrezselyemzöld, 1 teáskanál kakukkfű.
Elkészítése: A hagymát megtisztítjuk és felső harmadát levágjuk, belsejét egy teáskanállal kiemeljük úgy, hogy 2-3 külső levelet meghagyunk. A kivágott részeket apróra vágjuk, a felolvasztott zsírban megpároljuk, majd hozzáadjuk a megmosott, felszeletelt gombát. Sóval, borssal ízesítjük, fedő alatt 10 percig pároljuk. Levesszük a fedőt, beletesszük a petrezselyemzöldet és a kakukkfüvet, újabb 10 percig pároljuk, majd levesszük a tűzről. Amikor langyosra hűlt, egyharmadát aprítógépbe tesszük a feldarabolt sonkával együtt és alaposan összeaprítjuk. Belekeverjük a krémsajtot is, majd a kivájt hagymákba töltjük. A hagymákat kivajazott tűzállótálba tesszük és alufóliával lefedve 45 percig pároljuk. Az első 15 perc letelte után kevés vizet öntünk alája, nehogy odaégjen. Az elkészült hagymát párolt gombával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...