2012. október 17., szerda



Töltött pisztráng

A halakkal nem vagyok nagy barátságban, bár a filét, főleg a lazacot megeszem időnként. Kivétel a pisztráng, mióta rájöttem, hogy a csontjait egyben ki lehet venni. Szoktuk grillezni is, most egy töltött változattal próbálkoztam. Nagyon finom lett. az igaz, hogy egy hicsit nehezen ment az uszonyok leoperálása, az állat ugyanis nagyon nyálkás és csúszós. Kész kabaré volt, amit műveltem. 




Hozzávalók (2 személyre): 2 db pisztráng, 2 zsemle, 2 dl tej, 5 dkg vaj, 3 velős csont, 3 evőkanál reszelt sajt, 15 dkg gomba, 1 kávéskanál szárított csombor, 2 tojássárgája, só, bors, 2 babérlevél, 2 dl olaj, 2 citrom, 2 dl savanykás fehérbor, 2 teáskanál gyömbér, 4 babérlevél.
Elkészítése: A halakat megtisztítjuk, uszonyaikat levégjuk, de a fejeket rajta hagyjuk. A hasüregeket is jól kimossuk, szárazra törölgetjük, majd megtöltjük a következő töltelékkel: a zsemlét beáztatjuk a tejbe, villával összetörjük, majd kicsavarjuk, hozzáadjuk a vajat, a casontokból kiszedett velőt, a reszelt sajtot, a vajon megfuttatott apróra vágott gombát, sóval, borssal, csomborral és gyömbérrel ízesítjük, majd hozzáadjuk a tojássárgákat is. A halak hasát fogpiszkálóval összetűzzük, majd a halakat olajozott tepsibe fektetjük, citromszeletekkel és babérlevéllel beborítjuk, majd  forró sütőben 30 percig sütjük, Közben olajjal, borral és a saját levével öntözgetjük.

1 megjegyzés:

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...