2012. október 15., hétfő

Levesek, levesek, levesek....

Ilyenkor ősszel a sok finom zöldség szinte kínálja magát leves alapanyagnak. Nem véletlen hát, hogy a leveseimből visszaköszön a karfiol, a brokkoli és a sárgarépa. Imádjuk a levest, ha szerencsém van a kicsi lány is megeszi.
Kezdjük hát a levesmustrát. Ebbe a levesbe a tavaly téli szerelmemet, a szárított vargányát is belecsempésztem. Ha az ember nem szedi le és szárítja meg maga, a nagyobb áruházakban is beszerezheti. Nem olcsó, de mindenkit biztosíthatok, hogy megéri. Levesbe, húsok mellé, még a gulyásba is jó, nagyon finom lesz tőle az étel.



Tápláló őszi leves
Hozzávalók (4 személyre): 12 dkg csirkemell, 1 kisebb fej hagyma, 15 dkg sárgarépa, 15 dkg karfiol, 15 dkg brokkoli , 2 evőkanál olaj, só, ételízesítő, egy marék szárított vargánya.
Elkészítése: A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és a felforrósított olajban megpároljuk. Hozzáadjuk a kockára vágott húst, fehéredésig sütjük. A sárgarépát megtisztítjuk, felkarikázzuk és a kifehéredett húshoz adjuk, fedő alatt, kis lángon tovább pároljuk. Amikor már félig puha a sárgarépa is, beletesszük a kis rózsákra szedett karfiolt és brokkolit, és a szárított vargányát,  megsózzuk, ételízesítővel ízesítjük, feltöltjük vízzel és addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...