2012. július 26., csütörtök

Tényleg jön az éhínség?

A világot sújtó aszály miatt a gazdasági elemzők nagy éhínséget jósolnak. Gondoltam nem árt felkészülni. Kicsit utánanéztem, mit is ettek a nagyszüleink a háború idején. Lehet, hogy durva a hasonlat, de az is éhínség volt... Nos: puliszka, paszuly, krumpli, savanyú káposzta... Mivel a kínaiakat is nagy túlélőknek tartom, hozzáteszem még a rizst is, főleg azért mert szeretem. Egyelőre passzióból tesztelem ezeket az alapanyagokat. Eddig úgy tapasztaltam, hogy ezek a hozzávalók sok finom étel alapanyagául szolgálhatnak. Tehát: halmozom a készleteket és bizalommal tekintek a jövőbe. Azt hiszem...




Gombás rakott puliszka
Hozzávalók (4 személyre): 25 dkg kukoricaliszt, 3 dl paradicsomlé, 50 dkg csiperkegomba, 18 dkg reszelt sajt, 20 dkg telemea (vagy Feta) sajt, 4 dkg vaj, 1 evőkanál olívaolaj, 1 teáskanál cukor, 5 dl húsleves, só, bors.
Elkészítése: A húslevest felforraljuk, majd állandóan kavarva beleadagoljuk a kukoricalisztet. Addig kavarjuk, amíg jól besűrűsödik, lefedjük és hagyjuk hűlni. A paradicsomlevet a cukorral és az olívaolajja felforraljuk. A langyosra hűlt puliszkát egy tűzálló tálba simítjuk és a paradicsomlébe mártott evőkanállal mélyedéseket képezünk benne. Megszórjuk a reszelt sajt és telemea felével, majd egyenletesen elosztjuk a fészkekben a vékonyra szeletelt gombát. A maradék paradicsomlével meglocsoljuk, megszórjuka többi reszelt sajttal és telemeával, majd forró sütőben pirosra sütjük.

1 megjegyzés:

  1. "puliszka, paszuly, krumpli, savanyú káposzta...", "rízs"...!!
    Ezek szerint jó élet lesz!

    VálaszTörlés

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...