2012. július 11., szerda

Lencsekrém

Az utóbbi hetekben váltottunk kicsit. Fontosabb szerepet kaptak étrendünkben a nyers zöldségek, háttérbe szorult a hús és a felvágottakat tiltó listára tettük. Ettől nagyon jól érezzük magunkat, visszatért belénk az energia.
A kamrapolcon találtam egy fél csomag elfelejtett lencsét. Ha jól emlékszem Szilveszterkor vettem, hogy lencsesalátát készítsek belőle. Fel is használtam azon nyomban. Először is megfőztem aztán pedig...


Halas lencsekrém
Hozzávalók (1 adaghoz):
1 tonhalkonzerv
25 dkg főtt lencse
1 főtt tojás
1 evőkanál édes mustár
só, bors

Elkészítése: A hozzávalókat keverőkéses darálógépbe tesszük és alaposan összedaráljuk. A konyhai robotgép hiányában kézi húsőrlőn kétszer átdaráljuk a lencsét, a halat, a főtt tojást, majd megsózzuk és a masszát kikavarjuk a mustárral. Kenyérre kenve, szendvicskrémként is nagyon finom, de tálalhatjuk tojásba vagy zöldségekbe töltve is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...