Tényleg jön az éhínség?

A világot sújtó aszály miatt a gazdasági elemzők nagy éhínséget jósolnak. Gondoltam nem árt felkészülni. Kicsit utánanéztem, mit is ettek a nagyszüleink a háború idején. Lehet, hogy durva a hasonlat, de az is éhínség volt... Nos: puliszka, paszuly, krumpli, savanyú káposzta... Mivel a kínaiakat is nagy túlélőknek tartom, hozzáteszem még a rizst is, főleg azért mert szeretem. Egyelőre passzióból tesztelem ezeket az alapanyagokat. Eddig úgy tapasztaltam, hogy ezek a hozzávalók sok finom étel alapanyagául szolgálhatnak. Tehát: halmozom a készleteket és bizalommal tekintek a jövőbe. Azt hiszem...




Gombás rakott puliszka
Hozzávalók (4 személyre): 25 dkg kukoricaliszt, 3 dl paradicsomlé, 50 dkg csiperkegomba, 18 dkg reszelt sajt, 20 dkg telemea (vagy Feta) sajt, 4 dkg vaj, 1 evőkanál olívaolaj, 1 teáskanál cukor, 5 dl húsleves, só, bors.
Elkészítése: A húslevest felforraljuk, majd állandóan kavarva beleadagoljuk a kukoricalisztet. Addig kavarjuk, amíg jól besűrűsödik, lefedjük és hagyjuk hűlni. A paradicsomlevet a cukorral és az olívaolajja felforraljuk. A langyosra hűlt puliszkát egy tűzálló tálba simítjuk és a paradicsomlébe mártott evőkanállal mélyedéseket képezünk benne. Megszórjuk a reszelt sajt és telemea felével, majd egyenletesen elosztjuk a fészkekben a vékonyra szeletelt gombát. A maradék paradicsomlével meglocsoljuk, megszórjuka többi reszelt sajttal és telemeával, majd forró sütőben pirosra sütjük.

Megjegyzések

  1. "puliszka, paszuly, krumpli, savanyú káposzta...", "rízs"...!!
    Ezek szerint jó élet lesz!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Fokhagymás cukkinikrém

Erdélyi meggyleves

Krumplifánk