2012. július 10., kedd


Paradicsomleves

Imádom a paradicsomlevest. Gyakorlatilag el is tudnák éldegélni rajta. A kelbimbót is nagyon szeretem. A kettő párosításából lett ez a leves.

Kelbimbós paradicsomleves
Hozzávalók ( 4 személyre):
45 dkg fagyasztott kelbimbó
2 evőkanál liszt
2 evőkanál olaj
5 dl paradicsomlé
só, csipetnyi szárított bazsalikom
Elkészítése: A kelbimbót lobogó sós vízben puhára főzzük.
A lisztből és az olajból világos rántást készítünk, felöntjük a paradicsomlével és habverővel állandóan kavarva felforraljuk. Sóval, szárított bazsalikommal ízesítjük, ha túl sűrű, a kelbimbó főzőlevével hígítjuk. A kelbimbót leszűrjük, a leveshez adjuk. Forrón tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Csirkehúsos karfiol

Ilyenkor nyáron van szezonja a frissen roppanós karfiolnak, ami tulajdonképpen egy tökéletes szépségű, ízével is örömet adó virág. Én nagy...