2012. június 4., hétfő

Kakaóparfé
Nem vagyon nagy édességrajongó. A házicsoki a kedvencem, fagyit ritkán eszem, arra meg végképp gondolni sem mertem, hogy én egyszer parfét készítek. És lássatok csodát! Nagyon finom lett, sokkal könnyebb elkészíteni, mint gondoltam volna.


A következő remélem szép is lesz!

Kakaóparfé
Hozzávalók: 3 tojássárgája, 2,5 dl tej, 15 dkg porcukor, 1 mokkáskanál liszt, 3 mokkáskanál kakópor, 2 zacskó vaníliáscukor, 5 dl habtejszín.
Elkészítése: Egy lábasban kikavarjuk a tojássárgákat a cukorraal, hozzáadjuk a lisztet és a kakaót, majd apránként a tejet. A lábast csendes lángra tesszük s állandóan kavargatva addig főzzük a folyékony tejes alapot, amíg besűrűsödik. Kihűtjük, majd hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínhez. Fóliával bélelt őzgerincformába töltjük és 4-5 órára fagyasztóba tesszük.

1 megjegyzés:

  1. Szia, mennyi tojássárgája kell bele? Úgy látom lemaradt a szám. :)

    VálaszTörlés

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...