2012. június 6., szerda

Savanyú gombasaláta

Már rég gondolkodom ezen a salátán, nagyon kíváncsi voltam, hogy egy ilyen kombináció milyen lehet. Most kipróbáltam és nekem bejött. Kitűnően illik a grillezett húsok mellé.


Savanyú gombasaláta
Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg konzerv gomba, 4 db savanyú uborka, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál ecet, 3 evőkanál víz, 1 mokkáskanál só, 1 csokor kapor.
Elkészítése: A gombakonzervet kinyitjuk, a gombát leszűrjük, salátástálba tesszük, a karikára vágott savanyú uborkával együtt. A cukrot és a sót feloldjuk a vízzel elkevert ecetben, az így készült öntetet a gombás uborkához adjuk, majd az egészet megszórjuk az apróra vágott kaporral. Grillezett húsok mellé kitűnő savanyúság.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Karaj gombamártásban

Nagy húsrajongók vagyunk. A vasárnapi ebéd nálunk elképzelhetetlen valami finom husi nélkül. Szeretjük a sertéskarajt, abból is a kicsit ...