2012. június 5., kedd


Indul a tökszezon
Gyerekkoromban nagyon sok tök termett a kertben, ezeket rendre megeszegettük. Igaz, hogy legtöbbször töklevest főzött belőle anyukám, ami mindig kiverte nálam a biztosítékot!!!! De azért készült belőle más is, megszerettem az ízét, szívesen főzök én is tökből készült ételeket. Főleg, ha van benne egy kis hús is.

Tökös csirkemellpörkölt
Hozzávalók (4 személyre): 25 dkg csirkemell, 1 közepes méretű főzőtök, 1 evőkanál olaj, 1 fej hagyma, 1 teáskanál só, 1 teáskanál édes pirospaprika, 1 mokkáskanál őrölt bors, 3 cikk fokhagyma
Elkészítése: A csirkemellet kockára vágjuk. A megtisztított hagymát apróra daraboljuk, majd megpirítjuk a felhevített olajban. Hozzáadjuk a húst, főszerezzük, majd fehéredésig sütjük. A főzőtük belsejét kikaparjuk, meghámozzuk, majd közepes méretű köckűkra vágjuk. A húshoz adjuk és negyed órán át fedő alatt pároljuk, majd zsírjára sütjük.

1 megjegyzés:

  1. Levest nem ettem még tökből, de főzeléket, krémet szoktam készíteni. Na meg rántva. Tetszik ez a változat. kipróbálom.

    VálaszTörlés

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...