2012. május 17., csütörtök


A rizs nagyon finom eledel. Mi nagyon szeretjük, hetente egyszer szerepelni szokott az étlapunkon. Meg lehet enni édesen és sósan, hússal vagy gombával, de önmagában is nagyon laktató.

Fokhagymás - gombás csirkemell  rizskörettel

Hozzávalók 4 személyre:
A fokhagymás - gombás csirkemellhez: 1 csirkemell, 15 dkg gomba, diónyi fokhagymás fűszervaj, 3 cikk fokhagyma, 1 evőkanál petrezselyemzöld.
A rizskörethez: 1 csupor rizs, 2 csupor víz, 1 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál ételízesítő.
Elkészítése: Acsirkemellet kockákra vágjuk. Egy serpenyőben felolvasztjuk a fűszevajat, beletesszük a csirkemellkockákat. A gombát megmossuk és szárastól felszeleteljük majd hozzáadjuk a fehéredésig sült csirkemellhez. Öt-tíz percig pároljuk, majd megszórjuk a petrezselyemzölddel és ráreszeljük a fokhagymát. Kissé megpirítjuk, majd levesszük a tűzhelyről.
A rizskörethez az olajat egy lábasban felforrósítjuk, beletesszük a rizset és állandóan kavargatva addig pirítjuk, amíg a rizsszemek kifehérednek. Hozzáadjuk az ételízesítőt, felöntjük a vízzel és fedő alatt, kis lángon, 20 percig pároljuk. Ezalatt a víz teljesen lefő róla, és a rizsszemek megpuhulnak. Levesszük a tűzről és újabb 10 percig hagyjuk duzzadni.
A csirkemellel tálaljuk.

1 megjegyzés:

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...