2012. május 3., csütörtök

Na ehhez nagyon passzol a sör!
Nyár van, sör van.... Amúgy a sör mindenhez nagyon passzol, főleg hozzám, de ehhez az ételhez kimondottan. A hűtőből született, 25 dkg megmaradt darált hús kereste a létezése értelmét és lelte meg küldetését benne...És komoly sikereket aratott.

Rakott kenyér

Hozzávalók 2 személyre: 25 dkg darált sertéshús, 1 fej hagyma, só, bors, 3 dl paradicsomlé, 4 szelet szendvicskenyér, lehetőleg teljes kiőrlésű, 1 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál szárított, őrölt bazsalikom, 1 evőkanál mustár, 12 dkg reszelt sajt, 1 evőkanál reszelt parmezán.
Elkészítése: A megtisztított hagymát olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a darált húst, fehéredésig sütjük, majd ráöntjük a paradicsomlevet és megpároljuk. Sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk a bazsalikomost és a mustárt, majd zsírjára sütjük. Hozzákeverjük a reszelt parmezánt is.
Egy hosszúkás tűzálló tálat vagy őzgerincformát kiolajozunk, beleteszünk két szelet kenyeret, ráhalmozzuk a párolt húsos massza felét, megszórjuk a reszelt sajt felével, befedjük a másik két szelet kenyérrel, rásimítjuk a maradék húst és megszórjuk a maradék sajttal. Forró sütőben addig sütjük, amíg a sajt ráolvad.

Amikor tálaljuk óvatosan kiemeljük az egymás fölötti kenyereket és átlómentén kettőbe vágjuk. Meglocsoljuk ketchuppal, megszórjuk reszelt sajttal. Sör hiányában friss zöldségeket is kínálhatunk mellé.

1 megjegyzés:

  1. ketchup nélkül, jó hideg, szőke sörrel (de ha nincs, a barna is jó, csak citromos ne legyen) ide kérem a pasim laptopja mellé. épp megéheztem.

    VálaszTörlés

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...