2012. március 26., hétfő

Vega tekercs


A vega tekercs csak a hozzávalók miatt lett az, egyáltalán nem annak volt szánva, ugyanis javíthatatlan húsevő vagyok. Az életemet el sem tudom képzelni sonka nélkül, erre akkor jöttem rá, amikor két-három éve három hónapig nem ettem húst. Viszont ezek a hozzávalók ezt hozták ki belőlem. Egyik kolléganőmmel a legújabb kapormániáról beszélgettünk, erre ő mondott egy receptet és fejben már összeállt az én változatom. Végül otthon találtam pár tortilla lapot és a kolozsvári egyetemi évek emlékére, amikor az Acapulco gyorsétterem kakasülőjén ilyen lapba csomagolt csirkemájas szendvicset ettem minden alkalommal, ahogy oda beszabadultam, megszületett a vega tekercs.

Vega tekercs
Hozzávalók 2 személyre: 2 főtt murok, 2 főtt petrezselyem, 2 evőkanál juhtúró vagy reszelt kecskesajt, 1 tojás sárgája, 1 evőkanál mustár, 2 dl olaj, 1 pohár joghurt, só, bors, 1 csokor kapor, 2 tortilla lap.

Elkészítése: A tojás sárgáját keverőpohárba tesszük, hozzáadjuk a mustárt és jól kikavarjuk, majd az olaj fokozatos hozzáadásával kemény majonézt kavarunk belőle. Fellazítjuk a joghurttal és belekeverjük az apróra vágott kaprot.
A tortilla lapot tányérba tesszük. Mindegyik lapra 1 karikára vágott murok, 1 karikára vágott petrezselyem és 1 evőkanálnyi túró vagy sajt kerül. Miután a hozzávalókat ráhelmoztuk, meglocsoljuk kapros majonézzel és feltekerjük. Majonézzel díszítve tálaljuk.

1 megjegyzés:

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...