2012. március 5., hétfő

Dupla vagy semmi


Nagyon szeretek saját ötleteket kipróbálni. Amikor vásárolni megyünk mostanában nem készítek listát. Ott csellengek a zöldségek, húsok közt és amikor megtetszik valami, akkor elképzelem, hogy mi lehet belőle... Egyik alkalommal a kolbászok között láttam meg a marha- juh vegyeskolbászt, ami azonnal felkeltette az érdeklődésemet. Ez lett belőle...

Dupla vagy semmi

Hozzávalók: 25 dkg borjúcomb, 1 pár marha-juh vegyeskolbász ( vagy 12 dkg miccshús), 4 cikk fokhagyma, 1 pohár tej, 2 tojás, 2 evőkanál liszt, 4 evőkanál zsemlemorzsa, olaj a sütéshez
Elkészítése: A combból 8 kisebb szeletet vágunk, vékonyra kiklopfoljuk és egy tálba helyezzük. Rászórjuk a magtisztított, karikára vágott fokhagymacikkeket és rátöltjük a tejet. Másnapig a hűtőszekrényben tartjuk. Kivesszük a hússszeleteket a tejből és lecsepegtetjük. 4 szeletet jó vastagon beborítunk a kolbászhússal, ráfektetjük a másik 4 szeletet, majd lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk és bő olajban, mérsékelt lángon aranyszínűre sütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük ki, hogy a fölösleges olajat felitassa. Hasábburgonyával tálaljuk.

1 megjegyzés:

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...