2011. február 4., péntek
Sörben párolt oldalas
Na, a három golyó jó sokáig tartotta magát, sajnos nem igazán adatott meg nekem a gyönyörűség, hogy receptet írhassak. Mentségemre legyen, hogy főzni főztem és ettem is...
Ami mély nyomokat hagyott bennem az az oldalas, melynek receptje az alábbiakban olvasható:
Egy tűzálló tálat kikentem zsírral(a disznózsír is legalább olyan biztos halál, mint a cigi, csak sokkal finomabb), karikákra szeletelt hagymával beszórtam, ráhelyeztem az oldalasdarabokat. Lefedtem egy alufólia darabbal és tíz percre a forró sütőbe tettem. Aztán kivettem és feltöltöttem sörrel. amikor a hús megpuhult, levettem a fóliát és zsírjára sütöttem.
Készítettem mellé egy kis krumplit: a megtisztított krumplit belekarikáztam egy tűzálló tálba, durva sóval megsóztam, oreganóval fűszereztem és jól meglocsoltam olívaolajjal. Fóliával lefedve kb. 45 perc alatt megpuhult, ekkor levettem a fóliát és egy kicsit megpirítottam.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Egy tál lencse A biblia egyik legismertebb története a lencséről szól, pontosabban arról, hogyan adta el Ézsau az elsőszülöttségi jogát ...
-
A fokhagyma gyakori vendég magyaros ételeinkben. Leginkább nyersen kerül a fövő ételbe, belesimulva az ízharmóniába vagy kiegészítve azt...
-
Nagyon szeretek fánkot sütni. Lenyűgöz, ahogy a tészta megkel, majd a forró olajban dagadtra duzzadnak a fánkok. Igazi ünnepnap az, amikor f...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése