2010. augusztus 10., kedd

A kerek is egy forma... legalábbis az volt

Tavaly nyáron még nagyon hasonlítottam arra a menyecskére, akire tökéletesen passzolt a töltött galamb jelző. Azzal a hülyeséggel vigasztaltam magam, hogy formás vagyok, sze a kerek is egy forma... Jó darabig nem izgatott, hogy mennyit mutat a mérleg, ha ráállok, a nagyobb testek ugyanis jobban meggörbítik maguk körül a teret és nagyobb változásokat okoznak a világegyetem életében. Aztán egyszer csak izgatni kezdett a téma és vad fogyókúrába kezdtem. A káposztaleves jóvoltából lefogytam vagy hat kilót, aztán még lement egy kicsi, de egy adott ponton túl már semmi sem segített. Léböjt eredménye: úgy kiéheztem, hogy reggel felkeltem és azt mondtam elég, én most megeszek egy egész szelet párizsit. Amikor leért döngött.
Csoda- e, ha rábukkanva a következő megállapításra a világhálón, isteni kinyilatkoztatással találtam magam szemben?
Idézem:
Tudja-e a kedves olvasó, hogy a kínai konyha legfinomabb fogásai a húsok legzsírosabb részeiből készülnek? Hogy a csirkét, kacsát mindig a bőrével, a sertéshúst mindig a szalonnájával együtt eszik? Ennek ellenére, látott már kövér kínait?(www.terebess.hu/szorolapok/zoldtea.html)
Mi az, hogy bőrével? Én már a húst sem mertem megenni, mert azt olvastam róla, hogy savasít, ergo hízlal.
Na püff neki, gondoltam magamban, miért is nem vagyok én inkább kínai? Aztán leesett a tantusz: a lényeg itt nem a hovatartozás, hanem a zöld tea. Hát akkor teára fel, bőszen neki is fogtam a vásárlásnak. Aki első nekifutásra próbálkozik a zöld teával azt fogja mondani, hogy ezt a szar löttyöt többé le nem ereszti a torkán. Onnan tudom, hogy én is azt mondtam. Aztán felszedtem magamra egy kis zöld tea kultúrát és megtanultam, hogy ennek a hasznos és egészséges italnak van elkészítési receptje.

Zöld tea

A legjobb hozzávaló a kínai zöld tea levél, nem az ízesített zacskós változat.
Kell még egy teakészítő edény, vagy teatojás, de az edény jobb.
1. Belekészítjük a szűrőbe a tealeveleket.
2. Felforraljuk a vizet.
3. Várunk legalább három percet. Ez nagyon fontos, ha fövő vizet öntünk a tealevelekre keserű lesz.
4. Leforrázzuk a leveleket és lefedjük.
5. Pontosan három perc elteltével kivesszük a szűrőt levelestől.
6. Frissen facsart citromlével ízesítjük egy kicsit a teát, édesítőszer vagy cukor hozzáadása szigorúan tilos.

Elég minden főétkezés után elkortyolni egy csészével és hamarosan élvezhetjük jótékony hatásait. Ezek közé tartozik a havi egy-két kilogramm súlyvesztés is.
Emellett élénkít, erősíti az immunrendszert, véd az érrendszeri betegségektől.
Lehet, hogy rendszeres teaivóvá válva, majd kisebb görbületet hozok létre a térben, de sűrűbben csápolok?

1 megjegyzés:

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...