Tepsis csoda
Egy könnyed, könnyű, hamar elkészíthető és meghökkentően finom ebéd ilyenkor nyáron nagyon jólesik az embernek,hiszen most amúgy sincs kedvünk másra. Az alapötlet tetszés szerint variálható, bármi kerülhet a lapok belsejébe.
Tepsis csoda
Hozzávalók: 1 csopmag tortilla lap, 1 pár szárazabb kolbász,
3 tojás, 15 dkg reszelt sajt, 1 dl tejszín, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, só,
bors, 3 cikk fokhagyma.
Elkészítése: A tortillalapokat legyezőszerűen, két ujjnyi
széles csíkokra tűrjük és beleállítjuk a tepsibe. Akkora tepsit válasszunk,
hogy a hosszúságuknak megfeleljen és, ha az egész csomagot beletesszük,
megteljen. A kolbásznak lehúzzuk a héját és vékonyan felkarikázzuk. A
kolbászkarikákat a tűrésekbe tesszük, vigyázva, hogy mindenhová jusson. A
tojásokat felverjük, hozzáadjuk a tejszínt, majd belekeverjük a reszelt sajtot és
az apróra vágott petrezselyemzöldet, zúzott fokhagymát is. Sóval, borssal
ízesítjük. Az így kapott keveréket egyenletesen eloszlatjuk a tepsi tartalmának
tetején. 180 fokon 25 percig sütjük. Ízletes, krémes, könnyen szeletelhető
finomság lesz belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése