2020. január 14., kedd

Császárok eledele, a császármorzsa



Ha egy könnyen elkészíthető  ugyanakkor fejedelmi édességre vágyunk, akkor a legjobb választás a császármorzsa. Szinte pillanatok alatt elkészül és egy kevés leleményességgel akár előkelő desszert is lehet belőle. Adhatunk hozzá bármilyen gyümölcslekvárt, szórhatjuk fahéjjal, csokoládéval, de kerülhet bele aszalt gyümölcs is, a végeredmény lehengerlően finom!

Császárok eledele, a császármorzsa 


Hozzávalók 2 személyre: 1 tojás, 1 dl tej, 3 dkg cukor, csipetnyi só, 1 citrom lereszelt héja, 10 dkg búzadara, 5 dkg vaj, 1 evőkanál gyümölcslekvár.
Elkészítése:
1. A tejet kimérjük egy tálba, hozzáadjuk a tojást és alaposan összekeverjük egy habverővel.
2. Hozzáadjuk a citrom lereszelt héját és a sót.
3. Beletesszük a grízt, összekavarjuk, palacsintatészta sűrűségű masszát kell kapnunk, és hagyjuk egy órán át állni.
4. A vajat felolvasztjuk egy serpenyőben.
5. Rátöltjük a masszát és elkezdjük sütni.
6. Állandóan kavargatva addig sütjük, míg szétmorzsálódik. Lekvárral és más kedvenc finomságainkkal díszítve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...