Ha egy könnyen
elkészíthető ugyanakkor fejedelmi
édességre vágyunk, akkor a legjobb választás a császármorzsa. Szinte pillanatok
alatt elkészül és egy kevés leleményességgel akár előkelő desszert is lehet
belőle. Adhatunk hozzá bármilyen gyümölcslekvárt, szórhatjuk fahéjjal,
csokoládéval, de kerülhet bele aszalt gyümölcs is, a végeredmény lehengerlően
finom!
Császárok eledele, a császármorzsa
Hozzávalók 2
személyre: 1 tojás, 1 dl tej, 3 dkg cukor, csipetnyi só, 1 citrom lereszelt
héja, 10 dkg búzadara, 5 dkg vaj, 1 evőkanál gyümölcslekvár.
Elkészítése:
1. A tejet
kimérjük egy tálba, hozzáadjuk a tojást és alaposan összekeverjük egy
habverővel.
2. Hozzáadjuk a
citrom lereszelt héját és a sót.
3. Beletesszük a
grízt, összekavarjuk, palacsintatészta sűrűségű masszát kell kapnunk, és
hagyjuk egy órán át állni.
4. A vajat
felolvasztjuk egy serpenyőben.
5. Rátöltjük a
masszát és elkezdjük sütni.
6. Állandóan
kavargatva addig sütjük, míg szétmorzsálódik. Lekvárral és más kedvenc
finomságainkkal díszítve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése