2020. január 12., vasárnap

Churros



A churros vagy egyes számban churro, spanyol édesség, olyasmi, mint a mi csörögénk. A forró olajban kisütött tésztarudacskákat fahéjas cukorba kell forgatni. Gyorsan elkészül és nagyon finom. Spanyolországban leginkább a téli hónapokban fogyasztják és gyakran forró italokat, például kakaót szolgálnak fel mellé.

Churros 




 Hozzávalók egy közepes adaghoz: 12 dkg vaj, 2,5 dl víz, fél teáskanál só, 1 teáskanál cukor, 16 dkg liszt, 2 tojás. A sütéshez: 0,5 l olaj. A kisült tésztát édesíteni: 3 evőkanál finomra darált cukor, 1 teáskanál fahéj.

Elkészítése:
1. A vizet, a vajat a sót és a cukrot egy nyeles edényben feltesszük a tűzhelyre és azzdig forraljuk, míg minden elolvad.
2. Beleszórjuk a lisztet s gyors mozdulatokkal összekavarjuk. Egy nagy tésztagombóc lesz belőle.
3. Levesszük a tűzhelyről, langyosra hűtjük, majd beleütjük a tojásokat és jól összekavarjuk.

4. A masszát egy műanyag zacskóba töltjük. Használhatunk a zacskó helyett tortadíszítő zsákot vagy eszközt is, a nyílás ne legyen túl nagy.
5. Az olajat felforrósítjuk és a zacskó kivágott sarkán át belenyomjuk a tésztát, kb. 10 cm hosszú kis rudacskák formájában.


6. A rudacskákat pirosra sütjük és a fahéjas cukorban alaposan meghempergetjük. Melegen kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...