2012. szeptember 11., kedd


Itt a szőlőszezon!

A szőlő egyik kedvenc gyümölcsöm. Mint minden más gyümölcsöt, ezt is csak a tövéről leszedve szeretem, szerencsére van hol szemelgessem. Nagyon szeretem frissen enni, most azt is megpróbáltam, milyen, ha hússal készítjük el. Egy nagyon finom mártást sikerült készíteni, mindenkinek szívből ajánlom.





Csirkemell szőlővelHozzávalók (4 személyre): 1 kis fej hagyma, 5 dkg fehér vagy kék szőlő, lehetőleg mag nélküli, 2 evőkanál olaj, 60 dkg csirkemell filé, só, fekete bors, 2 dkg vaj, 1 evőkanál citromlé,  2 dl főzőtejszín, 1 evőkanál liszt.Elkészítése: A hagymát megpucoljuk, és apróra szeleteljük, a szőlőt megmossuk, és a szemeket félbevágjuk. Az olajat nagy serpenyőben közepes hőmérsékleten felforrósítjuk. A csirkemelleket csíkokra vágjuk, sóval és borssal ízesítjük, és minden oldalról 5-6 percig sütjük, míg aranybarna színt nem kapnak, majd kivesszük és félrerakjuk. A vajat a serpenyőbe tesszük és megolvasztjuk. A hagymát hozzáadjuk, és 3 perc alatt üvegesre pároljuk. Beletesszük a szőlőszemeket és fedő alatt megdinszteljük.  Citromlével ízesítjük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk 1 dl vizet, majd a tejszínben elkavart liszttel besűrítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...