Ismét éhínség
.jpg)
Hagymás
puliszka
Hozzávalók (4 személyre): 20 dkg
kukoricaliszt, 5 dl víz, 3 hagyma, 4 evőkanál olaj, só, pirospaprika.
Elkészítése: A vizet felfőzzük, csipetnyi sót
adunk hozzá, majd habverővel állandóan kavargatva beletöltjük a kukoricalisztet.
Továbbra is kavarva addig főzzük, amíg besűrűsödik, majd lefedve félretesszük.
A hagymát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, az olajban megpároljuk. Amikor
teljesen puha, lehúzzuk a tűzről és egy teskanálnyi pirospaprikával megszórjuk.
A sült hagyma olajába mártott kanállal kiadagoljuk egy lábasba a puliszkát,
megszórjuk a sült hagymával és jól összerázzuk.
Kovászos uborkával az igazi!
Bezony, messze még az igazi pénzedike a tanügyiseknek... Ilyet én is szoktam...:)
VálaszTörlésNéha jó sok puliszkát kell megenni fizetés napig...
VálaszTörlés