2012. szeptember 10., hétfő



Ismét éhínség


Mindenki ismeri az érzést, hogy egy vasa sincs és a fizetésnap még várat magára... Sajnos én is. Ilyenkor áldom az eszemet, hogy nem dobtam ki azt a maradék kis puliszkalisztet...Megrázogatom a zacskót, hogy az időközben esetleg beköltözött vendégek repüljenek ki, aztán mehet is a forró vízbe. 






Hagymás puliszka
Hozzávalók (4 személyre): 20 dkg kukoricaliszt, 5 dl víz, 3 hagyma, 4 evőkanál olaj, só, pirospaprika.
Elkészítése: A vizet felfőzzük, csipetnyi sót adunk hozzá, majd habverővel állandóan kavargatva beletöltjük a kukoricalisztet. Továbbra is kavarva addig főzzük, amíg besűrűsödik, majd lefedve félretesszük. A hagymát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, az olajban megpároljuk. Amikor teljesen puha, lehúzzuk a tűzről és egy teskanálnyi pirospaprikával megszórjuk. A sült hagyma olajába mártott kanállal kiadagoljuk egy lábasba a puliszkát, megszórjuk a sült hagymával és jól összerázzuk.

Kovászos uborkával az igazi!

2 megjegyzés:

  1. Bezony, messze még az igazi pénzedike a tanügyiseknek... Ilyet én is szoktam...:)

    VálaszTörlés
  2. Néha jó sok puliszkát kell megenni fizetés napig...

    VálaszTörlés

Karaj gombamártásban

Nagy húsrajongók vagyunk. A vasárnapi ebéd nálunk elképzelhetetlen valami finom husi nélkül. Szeretjük a sertéskarajt, abból is a kicsit ...