2011. december 13., kedd

Sörkolbász tésztában


A sörkolbász a család egyik nagy kedvence, főleg, ha egy kicsit pikáns is. Főként főve szoktuk fogyasztani, mustárral, de ez a változat is népszerű lett, nem kevesebb, mint fél óra alatt elfogyott az egész. Ilyen jó étkű embereknek érdemes sütni. Kitűnő csemege egy borozós estéhez.

Sörkolbász tésztában

Hozzávalók: 30 dkg sörkolbász, 1 tojás sárgája, 50 dkg liszt, 30 dkg tejföl, 20 dkg vaj, só.
Elkészítése: A lisztet összekeverjük a tejföllel, a vajjal és a sóval. Beledolgozzuk a lágy vajat is, majd a simára gyúrt tésztát néhány órán át hideg helyen pihentetjük. A pihentetés után a tésztát átgyúrjuk, kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk. Minden négyzetre egy kolbászt helyezünk és feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 20 – 30 percig sütjük. Az utolsó 10 percben megkenjük tojássárgával.

3 megjegyzés:

Karaj gombamártásban

Nagy húsrajongók vagyunk. A vasárnapi ebéd nálunk elképzelhetetlen valami finom husi nélkül. Szeretjük a sertéskarajt, abból is a kicsit ...