2011. december 13., kedd
Sörkolbász tésztában
A sörkolbász a család egyik nagy kedvence, főleg, ha egy kicsit pikáns is. Főként főve szoktuk fogyasztani, mustárral, de ez a változat is népszerű lett, nem kevesebb, mint fél óra alatt elfogyott az egész. Ilyen jó étkű embereknek érdemes sütni. Kitűnő csemege egy borozós estéhez.
Sörkolbász tésztában
Hozzávalók: 30 dkg sörkolbász, 1 tojás sárgája, 50 dkg liszt, 30 dkg tejföl, 20 dkg vaj, só.
Elkészítése: A lisztet összekeverjük a tejföllel, a vajjal és a sóval. Beledolgozzuk a lágy vajat is, majd a simára gyúrt tésztát néhány órán át hideg helyen pihentetjük. A pihentetés után a tésztát átgyúrjuk, kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk. Minden négyzetre egy kolbászt helyezünk és feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 20 – 30 percig sütjük. Az utolsó 10 percben megkenjük tojássárgával.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Egy tál lencse A biblia egyik legismertebb története a lencséről szól, pontosabban arról, hogyan adta el Ézsau az elsőszülöttségi jogát ...
-
A fokhagyma gyakori vendég magyaros ételeinkben. Leginkább nyersen kerül a fövő ételbe, belesimulva az ízharmóniába vagy kiegészítve azt...
-
Nagyon szeretek fánkot sütni. Lenyűgöz, ahogy a tészta megkel, majd a forró olajban dagadtra duzzadnak a fánkok. Igazi ünnepnap az, amikor f...
Ütős finomság. Imádom! :)
VálaszTörlésÁldott ünnepet!
VálaszTörlésGuszta!B.Ú.É.K.!
VálaszTörlés