2018. július 10., kedd

Hajdinapehelyben rántott töltött tarja

A sajttal töltött tarja nagy kedvenc nálunk, még a gyermekem is szívesen megeszi, imádja, ahogy a rántott húsból előbuggyan az olvadt sajt. Mi is nagyon szeretjük, ezúttal zsemlemorzsa helyett hajdinapehelybe forgattam, amit egyszer hirtelen felindulásból megvettem a bioboltban és nem használtam. Van egy érdekes íze, de nekünk bejött.



Hajdinapehelyben rántott töltött tarja


Hozzávalók 4 személyre: 4 szelet tarja, 4 szelet szendvicssajt, 2 tojás, 1 evőkanál liszt, 1 teáskanál só, 1 teáskanál bors, 4 evőkanál hajdinapehely, olaj a sütéshez.
Elkészítése: A hússzeleteket alaposan kipotyoljuk és kettőbe vágjuk. Bedörzsöljük sóval, borssal. A két darab közé teszünk egy szelet szendvicssajtot, egymásra borítjuk. A lisztet összekeverjük a maradék sóval és a borssal. Beleforgatjuk a sajttal töltött hússzeleteket, majd tojásba, hajdinapehelybe forgatjuk és forróolajban ropogósra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Csirkehúsos karfiol

Ilyenkor nyáron van szezonja a frissen roppanós karfiolnak, ami tulajdonképpen egy tökéletes szépségű, ízével is örömet adó virág. Én nagy...