2014. szeptember 6., szombat

Burrito a barátokkal



A legmarkánsabb gasztronómiai élmények kétségtelenül társaságban születnek. Ezek azok a pillanatok, amikor kipróbálunk, megkóstolunk valami újat, az ehhez szükséges bátorságot pedig a társaság megtartó erejéből nyerjük. Az csak hab a tortán, ha az ételt magunk készítjük el barátaink körében. Ez a burrito egy nagyon kellemes, barátok társaságában eltöltött este fő fogása lett. A közös sürgés-forgás, a beszélgetés és a kóstolgatás olyan, mint egy lélekgyógyító terápia. Mindenkinek szeretettel ajánlom!


Kukoricás burrito


Hozzávalók 6 személyre: 12 tortilla lap, 40 dkg csirkemel, 20 dkg főtt kukorica, 25 dkg főtt vörös bab, 1 piros kaliforniai paprika, 10 dkg paradicsom, 2 dkg vaj, 10 dkg póréhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors, csilipaprika, 2 dl majonéz.
Elkészítése:
1. A töltelékhez a vajat egy elég mély serpenyőben felolvasztjuk, és megpároljuk benne a vékonyra karikázott póréhagymát.
2. A csirkemellet felkockázzuk és összepároljuk a hagymával.
3. Beletesszük a lecsepegtetett vörösbabot.
4. Hozzáadjuk a leszűrt főtt kukoricát.
5. Végül beletesszük az apróra vágott kaliforniai paprikát és paradicsomot. ( A paradicsomot feldarabolás előtt forró vízbe mártjuk és meghámozzuk)
6. Jól összepároljuk és sóval, borssal, chilivel fűszerezzük. Igazán akkor finom, ha minél csípősebb, de a csípősségét a magunk ízlése szerint a chilivel állíthatjuk be.
7. A tortillalapokat egy tiszta palacsintasütőben felmelegítjük.
8. Egy sávon ráhalmozzuk a tölteléket, meglocsoljuk majonézzel, majd behajtjuk a szélét és feltekerjük.

Fokhagymás tejföllel, majonézzel vagy paradicsomszósszal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...