2023. augusztus 28., hétfő

 




Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés

A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl is van élet. Eza színpompás ehető virág akár egy egészséges pizza alapja is lehet. Hogyan? Az alábbiakban megmutatom. Feltétnek a mi kedvenceinket soroltam fel, de ezek természetesen az egyéni ízléshez igazíthatók, bármi elhagyhtó vagy akár új elemeket is behozhatunk.

Hozzávalók: 1 közepes fejkarfiol, 5 dkg reszelt mozzarella, 1 teáskanál szárított oregánó, 1 teáskanál szárított bazsalikom, ½ teáskanál só, 4 cikk fokhagyma, 3 dkg vaj,10 dkg sonka, 2 nagyobb paradicsom, 10 dkg reszelt sajt, 5 dkg gorgonzola,1 avokádó, 2 dl sűrű paradicsomlé.

Elkészítése:

1. A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük és aprítógépben ledaráljuk.

2. A vajat felhevítjük, megpároljuk benne a megtisztított, felkarikázott fokhagymát.

3. Hozzáadjuk a darált karfiolt is, sűrűn kavarva 15 perc alatt megpároljuk.

4. A párolt karfiolt tálba rakjuk, hagyjuk egy kicsit hűlni, majd hozzáadjuk a tojást, sót, oregánót, bazsalikomot és jól összekavarjuk.

5. A masszát egy kivajazott tortaformába nyomkodjuk és 180 fokos sütőben 15 percig sütjük.

6. Az alősütött alapot megkenjük a paradicsomlével, felhelyezzük a feltéteket, megszórjuk reszelt sajttal és újabb 10 perc alatt készre sütjük.

 

3 megjegyzés:

  1. Szia!
    Már többször hallottam róla, de a tiéd nagyon gusztának tűnik, ha sikerül majd "emberi" áron karfiolt vennem, akkor ki fogom próbálni!
    Belenéztem a régebbi receptjeidbe is, és jókat találtam. További jó sütés főzést! :)

    VálaszTörlés
  2. Az Ön bejegyzése a ragyogás jelképe! Áttekintő, jól kidolgozott és alaposan lebilincselő. Köszönjük, hogy megosztotta velünk véleményét.

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm a szakértelmét. Bejegyzése értékes betekintést nyújtott, amelyet alkalmazni tudok.

    VálaszTörlés

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...