2012. november 6., kedd

Válság

Nem gazdasági, alkotói. Nekem, mostanában. Vagyis annyit alkotok, hogy már nagyon nem szeretnék, mármint alkotni. Csak üldögélnék és néznék a semmibe. Én, meg a kapucnis felsőm, amiben aludni is szoktam. Gondolnátok, hogy a kapucni párna helyett is jó? Ha megtehetném, egy hétig le se venném, csak szunyókálnék benne. Hogy tudnék egy hétig aludni? Simán, onnan tudom, hogy kipróbáltam. 2006-ban az államvizsga után több, mint 2 hétig aludtam. Kisebb megszakításokkal, az igaz, amikor vizet és ételt vettem magamhoz. Most csak a szép terv marad. Talán majd, ha nyugdíjba megyek. Alig 23 év múlva... 

Főzni persze szoktam, csak irogatni nem nagyon van alkalom. Legutóbbi kedvencem ez a halas cérnametélt.



Halas tészta
Hozzávalók ( 4 személyre): 30 dkg cérnametélt, 25 dkg halfilé, 5 dkg vaj, 1 cikk fokhagyma, só, bors, 2 dl tejszín.
Elkészítése: A cérnametéltet lobogó sós vízben kifőzzük, leszűrjük és félretesszük. A halfilét csíkokra vágjuk, majd egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, és megpároljuk benne. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük, majd ráüntjük a tejszínt, jól összekavarjuk és a haldarabokat villával összetörjük. A cérnametéltet összekeverjük a tejszínes mártással. Melegen tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Karaj gombamártásban

Nagy húsrajongók vagyunk. A vasárnapi ebéd nálunk elképzelhetetlen valami finom husi nélkül. Szeretjük a sertéskarajt, abból is a kicsit ...