A kedven túrós pogácsa receptemmel (30 dkg liszt, 30 dkg zsír,30 dkg túró) variáltam egy kicsit. Nagyon finom kifliket készítettem, amik sör mellé nagyon jól passzolnak egy forró nyári nap estéjén, amikor barátok jönnek vendégségbe. Kínálhatunk mellé hideg mártásokat is.
Zöldséges, duplán túrós kifli
Hozzávalók: A tésztához:
30 dkg liszt, 30 dkg zsír, 30 dkg túró, csipetnyi só, csipetnyi
kakukkfű. A túrókrémhez: 15 dkg túró, 4 evőkanál tejföl, 1 újhagyma szárastól,
só. A töltelékhez: 10 dkg zöldhagyma
szár, 10 dkg kockára vágott húsos piros paprika, 10 dkg vékonyra szeletelt
sonka. Megkenni: 1 tojás sárgája. Megszórni: 2 evőkanál hántolt napraforgómag.
Elkészítése: A lisztet tálba szitáljuk, beledörzsöljük a
zsírt, megsózzuk, megszórjuk kakukkfűvel, majd hozzádolgozzuk a túrót is. A
tésztát fóliába csomagoljuk, majd hideg helyen 1 órán át pihentetjük. A
túrókrémhez a túrót késes aprítóba tesszük, hozzáadjuk a hagymát, a használható
feldarabolt szárrésszel együtt, megsózzuk, belekanalazzuk a tejfölt és krémesre
daráljuk.
A pihentetett tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, két
részre osztjuk. Az első részt kerekre nyújtjuk, megkenjük a túrókrém felével.
Nyolc részre vágjuk, mint a pizzát, a részeket egyenként megszórjuk zöld
hagymával, paprikával, sonkával, majd feltekerjük és sütőpapírral bélelt
lemezre rakjuk. Ugyanígy járunk el a többi tésztával is. A kifliket tojás sárgával
megkenjük, napraforgómaggal megszórjuk, majd forró sütőben addig sütjük míg
szép pirosak lesznek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése