Van az úgy, hogy egy olyan egyszerű alapanyag, mint a
krumpli, a kulináris élvezetek csúcsára repít… Minden csak azon múlik, hogy mit
teszünk vele, azaz jelen esetben bele. A nyár végi friss krumpli nagyon
zamatos, érdemes minél többször a tányérunkra varázsolni, főleg héjában főve,
így őrzi meg folsav tartalmának jelentős részét. Ha már megfőztük
szeletelhetjük, tölthetjük.
Túróhabbal töltött krumpli
Hozzávalók 4 személyre: 4 nagyobb krumpli, 2 kisebb krumpli,
16 szelet császárszalonna, 25 dkg tehéntúró. A tálaláshoz paradicsomszeletek.
Elkészítése: A nagyobb krumplikat sós vízben héjában
megfőzzük. A szalonna felét serpenyőben megsütjük, ráreszeljük a meghámozott
kisebb krumplikat, kavargatva addig sütjük, míg jól átsül a krumpli is. A tárót
késes aprítóba tesszük, hozzáadjuk a szalonnás krumplit és habosra daráljuk. Ha
nedvességre van szükség a művelethez egy kis bort önthetünk hozzá, ha nincs
éppen kéznél, akkor tejet, vagy tejfölt. A megfőtt krumplikat meghámozzuk,
hosszában ketté vágjuk, belsejüket egy teáskanál segítségével kikaparjuk.
Beletöltjük az üregekbe a túróhabot. Ha marad a krémből, a kikapart krumplival
összedarálva nagyszerű szendvicskrém lesz! Egy tepsi alját beterítjük a
megmaradt szalonnaszeletekkel, ráfektetjük a megtöltött krumplikat. Forró
sütőben 20 percig sütjük, ezalatt a teteje szépen megpirul.
Paradicsomkarikákkal díszített tányéron tálaljuk, a sült szalonnaszeletek
társaságában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése