A hőségben jól jön egy kis hűs, lédús finomság. A sárgadinnye
sajátos aromájával kiválóan alkalmas a hűsítésre, folyadékpótlásra. Ha
szeretnénk egy kicsit ünnepélyesebbé tenni, töltsük meg gyümölcskocsonyával,
felszeletelve szép látvány és nagyon finom!!!
Gyümölcskocsonyával töltött sárgadinnye
Hozzávalók 4 személyre: 1 közepes méretű sárgadinnye, 4
barack, 1 zacskó piros színű tortazselé por, 2 evőkanál cukor, 2,5 dl
narancslé, a díszítéshez csokoládé és citromfű levelek.
Elkészítése: A dinnye tetejét levágjuk, kiszedjük a magokat
és egy kicsit kikaparjuk, hogy több legyen benne a hely. A gyümölcstörmeléket
tálba tesszük, hozzáadjuk a meghámozott, kockára vágott barackokat is. A
tortazselé port egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a narancslevet és a cukrot, jól
elkavarjuk, majd egy percig forraljuk. Amikor kész a gyümölcsökre töltjük.
Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd belekanalazzuk a dinnyébe. Hűtőszekrényben egy
éjszakán át hagyjuk dermedni. Felszeletelve, csokoládéval és citromfű levéllel
díszítve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése