Rábukkantam a fagyasztóban egy kis zöldbabra. Azért vettem valamikor mert párolva, fokhagymával nagyon szeretem. Most viszont volt pár szelet karaj is, gondoltam a kettőt hozzuk össze, valami lecsószerű alappal, mert azt is nagyon szeretem (mármint a lecsót...) Aztán főzés közben borozgattam és abból is belelöttyent az ételbe. Ez lett belőle. A bazsalikomlevelek a kertemből kerültek az étel tetejére dísznek, de zamatos ékességeknek bizonyultak.
Zöldbabos karaj
Hozzávalók 4 személyre: 8 szelet karaj, 1 fej hagyma, 2
evőkanál zsír, 1 paprika, só, bors,
oraganó, 2 dl rozé, 25 dkg fagyasztott zöldbab, 4 cikk fokhagyma, 2 paradicsom.
Elkészítése: A karajszeleteket enyhén kipotyoljuk, sóval,
borssal alaposan bedörzsöljük, majd a hűtőszekrényben egy éjszakán át
pihentetjük. A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk, majd egy nagyobb
serpenyőben, a felforrósított zsírban üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a
megmosott, kicsumázott, apróra vágott paprikát is, együtt pároljuk pár percig,
majd sózzuk, borsozzuk, megszórjuk oreganóval és felöntjük a bor felével. Addig
főzzük, míg jó krémes lesz, majd ráfektetjük a hússzeleteket és mindkét
oldalukon, lefedve, mérsékelt hőfokon 20-20 percig főzzük. Beletesszük a
zöldbabot, hozzáöntjük a maradék bort, és lefedve addig főzzük, míg a zöldbab
megpuhul. Levesszük a fedőt, megszórjuk az apróra vágott fokhagymával, zsírjára
sütjük, majd a tetejére rakjuk a felkarikázott paradicsomot és lefedve még 10
percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése