A Jó Isten áldja meg a Merkúr üzletlánc működtetőit. De tényleg! Székelyföldön járva, ezekben a boltokban találok a legtöbb fincsiségre, amiket Góbé termékeknek neveznek. Ilyen a bedobozolt pecsenyezsír, meg a Magyarországról jól ismert Piros arany és Gulyáskrém. Ezekkel szoros kapcsolatot ápolok, egy finom vasárnapi ebédhez például ezeket, kevés húst és némi újkrumplit használtam. Sajnos a készletem fogyóban, nemsokára Székelyföldre kell látogatnom, Iohannis államfő már bemelegítette nekem a terepet, talán nekem is énekelnek majd a székely atyafiak.
Tepsis hús
Elkészítése: A húst csíkokra vágjuk. Beletesszük egy tálba, rászórjuk a sót és a borsot, összekavarjuk. Hozzáadjuk a Gulyáskrémet és a Piros aranyt is. A krumplikat jól megmossuk, négybe vágjuk, hozzáadjuk a fűszeres húshoz, még egy alapos kavarás, majd 1-2 órán át a hűtőben pihentetjük.
Egy tepsit jól bekenünk fűszeres zsírral, belesimítjuk a krumpli-hús keveréket, forró sütőben 45 percig sütjük. Ezalatt szép piros lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése