40 éves kora után az ember (meg az asszony) agyának sok omega 3 zsírsavra van szüksége, ami elsősorban magvakban található. Ez eszembe jutott egyszer, amikor a bioboltban bámészkodtam és megláttam egy sok magvas müzlit. Van benne tökmag, napraforgó mag, lenmag, kukoricapehely, zabpehely, szezámmag meg csupa ilyen egészséges, unalmas finomság. Megvettem. Ettem is belőle vagy kétszer... aztán annyi, inkább kolbásszal tápláltam az agyamat. Most megtaláltam a fiókban, gondoltam a tökprojekthez felhasználom. Nem bántam meg, hamarosan újabb adag müzlit és tököt fogok beszerezni, mert nagyon finom lett a tökropogós és amennyiben az agyamnak is jót tesz, hát legyen! Ráadásul a kolbász is elfogyott.
Agybarát tökropogós
Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg tök, 1 tojás, só, bors, 4
cikk fokhagyma, 10 dkg magvas, zabpelyhes müzli, 3 evőkanál olaj.
Elkészítése: A tököt meghámozzuk, lereszeljük, megsózzuk, és
fél órára félretesszük. Ezután kifacsarjuk belőle a nedvességet. A müzlit
beletesszük a késes aprítóba, hozzáadjuk a tojást, sót, borsot, fokhagymát és
alaposan összedaráljuk. Végül összekeverjük a tökkel és pár órán át pihentetjük
a masszát a hűtőben. Majd diónyi gombócokat formázunk a masszából, ezeket
szétlapítjuk és forró olajban mindkét oldalukon kisütjük. Papírtörlőre szedjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése