Túró mindig van kéznél, legalábbis nálunk. Pudingot is
akármikor tudunk készíteni. Erre jön a mostani nagy kedvenc, a gyümölcskocsonya
és máris kész az észbontóan finom poharas desszert. Egy csendes nyári délutánon
kell ennél több?
Túrós poharas
Hozzávalók 4 pohárhoz: A túrókrémhez: 20 dkg túró, 1 narancs
leve, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 zacskó bourbon vaníliás cukor, 1 evőkanál
cukor. A pudinghoz: 1 zacskó keserű csoki ízű pudingpor, 4 evőkanál cukor, 5 dl
tej. A gyümölcskocsonyához: 4 barack, vagy más savanykás zöldség, 1 zacskó piros
színű tortazselé por, 2,5 dl narancslé, 2 evőkanál cukor. A díszítéshez:
tejcsoki, citromfű levelek, keksz.
Elkészítése: A narancslevet egy kis lábasba töltjük, hozzáadjuk
a vaníliás cukrokat és a cukrot, majd felforraljuk és mérsékelt hőfokon addig
forraljuk, amíg a cukrok teljesen felolvadnak. A túrót késes aprítóba vagy
keverőgépbe tesszük, hozzáadjuk a cukros narancslevet és krémesre kavarjuk. A
pudingot a tasakon feltüntetett előírás szerint elkészítjük és hűlni hagyjuk. A
tortazselé port egy lábasba töltjük, hozzáadjuk a cukrot és a narancslevet, jól
összekavarjuk, majd egy percig forraljuk. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd a
meghámozott, kockára vágott barackra töltjük, összekavarjuk.
A kiválasztott négy pohárba rendre beleadagoljuk a három
réteget: először az édes túrót, aztán a pudingot, végül a gyümölcskocsonyát.
Jól lehűtve, citromfű levelekkel, csokoládéval, keksszel díszítve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése