A nyár végi zöldségek duzzadnak az életerőtől, a magukba
gyűjtött napfény energiájától. Fogyasszunk minél többet belőlük, hiszen
nemsokára szükségünk lesz a nyár végén felhalmozott vitamintartalékokra. A
főzelékeken, leveseken kívül még számos finomságra adnak lehetőséget. Kíváncsi voltam, hogy a kedvenc túrós pogácsa tésztám mire képes egy kicsit felturbózva. Nem vallott szégyent, két lövésem is volt, mindkettő telitalálat.
Zöldséges tekercs
Hozzávalók: A tésztához: 20 dkg liszt, 20 dkg túró, 20 dkg
sertészsír, csipetnyi só, csipetnyi szárított, morzsolt kakukkfű és bazsalikom. A töltelékhez: 10 dkg túró, 2 evőkanál tejföl, 10 dkg
sonka, 1 fejhagyma, 1 piros színű paprika, 1 zöld színű paprika, só. Megszórni:
1-2 evőkanál hántolt napraforgómag.
Elkészítése: A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót,
beletesszük a zsírt, jól összedörzsöljük a liszttel, végük a túrót is hozzágyúrjuk.
Hideg helyen 1-2 órán át pihentetjük a tésztát. A töltelékhez a túrót, tejfölt,
késes aprítóba tesszük, hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt hagymát, a
vékony csíkokra vágott sonka felét, a megmosott, kicsumázott, csíkokra vágott
paprika felét, majd krémesre daráljuk.
A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a
túrókrémmel, megszórjuk a megmaradt sonkával és paprikával, majd felcsavarjuk. Ez
tortaformát sütőpapírral kibélelünk. A tésztatekercsből 5 cm széles darabokat
vágunk és belerakjuk. Megszórjuk a napraforgómaggal, forró sütőben 30-40 perc
alatt pirosra sütjük. Kedvenc szószunkkal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése