A padlizsánkrém szinte megunhatatlan, nálunk a család
kedvence, a habos, klasszikus változat. Azért belefér néha egy kis csel, vagy
újítás, mint a mellékelt recept is mutatja!
Nyers paprikás padlizsánkrém
Hozzávalók 4 személyre: 3 padlizsán, 2 kápia paprika, 1 dl
olaj, 1 tojás sárgája, 1 kisebb fej hagyma, csipetnyi őrölt bors.
Elkészítése: Rakunk egy szép kis tüzet, rátesszük a
grillrácsot és a padlizsánt a lángon megsütjük. Egy kicsit füstösebb lesz így.
Amikor megsült lehúzzuk a héját, a szárrészt levágjuk, és műanyag szűrőben hagyjuk lecsorogni. A
paprikát megmossuk, kicsumázzuk, késes aprítóba tesszük, hozzáadjuk a hagymát
és alaposan összedaráljuk. Beletesszük az aprítóba a padlizsánt is,, rátöltjük
az olajat, hozzáadjuk a tojás sárgáját, sózzuk, borsozzuk és krémesre, habosra
daráljuk.
Megjegyzés: Ha szeretjük, tehetünk bele egy kis csípős
paprikát is.Mivel épp volt otthon, a paprikákkal együtt 3 kajszibarackot is tettem bele, persze magok nélkül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése