Aki szereti az édesen-savanykás leveseket (mint például szerény jómagam) kellemes ízélményekben gazdagodik, ha megkóstolja ezt a levest, amit lelkem legmélyéből kívántam, azért készítettem el. A grízgombócok gondolata az utolsó pillanatban ötlött fel bennem, de nem bántam meg. Pontosan beleillett a levesbe, nagyon szerettük!
Zöldborsós paradicsomleves
Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg zöldborsó, 2 dl paradicsomlé,
1 tojás, 2 evőkanál búzadara, só, ételízesítő,
2-3 bazsalikomlevél.
Elkészítése: A borsót megmossuk és 2 l vízben főni tesszük,
kevés ételízesítőt adva hozzá. A forrástól számított 10-15 percen belül puha is
lesz.
A tojás fehérjét csipetnyi sóval kemény habbá verjük,
hozzáadjuk a sárgáját, végül belekeverjük a búzadarát is. Felhasználásig
hagyjuk állni. Amikor a borsó puha, a leveshez adjuk a paradicsomlevet,
újraforraljuk. A búzadarás masszát jól átkavarjuk, majd a levesbe mártott
teáskanállal a zubogó levesbe szaggatjuk. Amikor a massza elfogyott,
mérsékeljük a hőfokot, beletépkedjük a bazsalikomot és 5-6 percig főzzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése