Az újkrumpli nálunk nagy kedvenc. A piacon is lehet kapni, de nemrég abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy Csernakeresztúron meglátogattam egy kedves barátom, Szabó Pista kertjét, aki akkora szeretettel gazdálkodik, hogy olyat ritkán lát az ember. Nagyon kedves volt, megmutatta a kincseit és még azt is megengedte, hogy traktorozzak egyet a kis traktorával. Persze azért vigyázott közben, nehogy lenyomjak valamit a járgánnyal... fákat, kaput meg ilyeneket. Közismert ugyanis, hogy szoktam... A látogatás végén ellátott természetes alapanyagokkal, többek között krumplival is. A szeretetből nőtt krumpliból készült ez az étel.
Tejfölös újkrumpli
Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg újkrumpli, 4 szelet szalonna,
1 csokor petrezselyemzöld, só, 2 dl tejföl.
Elkészítése: A
krumplit jó alaposan megmossuk és héjában, sós vízben megfőzzük. Amikor puha,
leszűrjük és meghámozzuk, majd negyedekbe vágjuk. A szalonnaszeleteket
bevagdossuk, serpenyőben fehéredésig sütjük, kivesszük a zsírból, félretesszük.
A visszamaradó zsírba beletesszük a krumplit, jól összerázzuk, és 10 percig
pirítjuk, közben többször megismételjük a rázási műveletet. Ezt követően
megszórjuk az apróra tépkedett petrezselyemzölddel, megsózzuk, ráöntjük a
tejfölt. Összekavarjuk, rárakjuk a szalonnaszeleteket és újabb 5 percig
forraljuk.
|
1. |
|
2. |
|
3. |
|
4. |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése