Ki ne szeretne
olyan ételt készíteni, ami kevés energiaráfordítással mennyeien ízletes? Nekik
ajánlom ezt a fogást, hamar összerakható, sütőben készül, közben pedig
kedvünkre pihenhetünk vagy olvasgathatunk az árnyékban.
Ízes párolt sertéssült
Hozzávalók 4
személyre: 2 sertésszűz, 1 kg sárgarépa, 50 dkg petrezselyemgyökér, 1 csokor
petrezselyemzöld, 1 teáskanál ételízesítő, só, bors, 1 teáskanál szárított,
morzsolt kakukkfű, 0,5 dl olaj.
Elkészítése: A
sárgarépát és a petrezselyemgyökeret megtisztítjuk, megmossuk és hasábokra
vágjuk. A sertésszüzet kettévágjuk majd csíkokra szeljük. Egy tűzálló edény
alját jól beolajozzuk. Beleszórjuk a züldségek felté, megsózzuk, ételízesítővel
is ízesítjük, ráfektetjük a húscsíkokat. A húsokat megszórjuk sóval, borssal,
kakukkfúvel és apróra vágott petrezselyemzölddel, majd befedjük a megmaradt
zöldségekkel. Sózzuk, ételízesítővel is megszórjuk, alufóliával lefedjük, majd
forró sütőben 50 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése