A nyári
grillpartikon igazi felüdülés lehet egy olyan fogás, ami kicsit más, mint a
megszokott pirított húsok. Párolt jelleget adhatunk az ételnek, ha alufóliába
csomagoljuk. Még finomabb, zamatosabb lesz, ha a hús mellé zöldségeket is teszünk,
vagy már eleve zöldségmasszában pácolunk.
Grillen párolt
Hozzávalók 4
személyre: 8 szelet nyakkaraj, 3 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyem, 1 fej
hagyma, 1 teáskanál kakukkfű, 1 teáskanál só, csipetnyi bors, 3 szem
szegfűbors, 2 dl félédes fehérbor.
Elkészítése: A
hússzeleteket enyhén kipotyoljuk, sóval, borssal bedörzsöljük, félretesszük,
míg elkészül a pác. A páchoz a zöldségeket megtisztítjuk, ledaráljuk. A bort
felforraljuk, beletesszük a zöldségeket, a fűszereket és kavargatva pár percig
főzzük. Levesszük a tűzről, hagyjuk kihűlni, majd a tálba rakott hússzeletekre
töltjük. Letakarjuk és legalább 24 órán át hagyjuk érlelődni.
Sütéskor
megfelelő méretű alufóliadarabokat simítunk az asztalra, két szelet pácból
kiemelt húst fektetünk rá. Mikor minden hússzelet fóliára került, a pácot
leszűrjük és a zöldségeket elosztjuk a húsokon. Becomagoljuk és már mehet is a
grillrácsra. 10-15 perc alatt megsül,
közben forgassük meg párszor.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése