Az ősmagyar felfogásban a fold alatti, a földi és a
fold feletti dolgok egységet alkotnak, vágjuk hát ezeket egy ízletes lecsóba,
dúsítsuk fel hajdinával és máris kész a harmónialecsó, ősmagyarok után
szabadon.
Harmónialecsó
Hozzávalók 4 személyre: 2 nagy fej hagyma, 25 dkg
szalonna, 5 dkg zsír, 4 nagyobb paprika, 8 közepes méretű paradicsom, só, bors,
1 evőkanál szárított, morzsolt tárkony, 2 dl forrázott hajdina, 4 dl
paradicsomlé.
Elkészítése: A szalonnát csíkokra vágjuk,
bevagossuk, a bőrét rajta hagyjuk. A bográcsot felforrósítjuk, felolvasztjuk
benne a zsírt, majd megsütjük a zsírban a szalonnát és szűrőkanállal kiszedjük.
A visszamaradó forró zsírba szórjuk a megtisztíttott, szeletekre vágott
hagymát, jól összekavarjuk, majd beletesszük a kicsumázott, csíkokra vágott
paprika is. 10-15 percig állandóan kavarva sütjük, majd hozzáadjuk a
meghámozott kockára vágott paradicsomot is. Összerotyogtatjuk, sózzuk,
borsozzuk, felöntjük a paradicsomlével, beletesszük a hajdinát és addig főzzük,
míg a hajdina megpuhul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése