A főzelékeket
általában önmagukban szoktuk fogyasztani, önálló fogásként. Érdemes kicsit
változtatni ezen nem csak a frappáns megoldás kedvéért, így talán azok is jobb
kedvvel eszik majd az eléjük tálalt zöldségeket, akik amúgy nem szívesen
tennék.
Paradicsomos borsófőzelék kagylótésztával
Hozzávalók 4
személyre: 15 dkg zsíros sonka, 25 dkg zöldborsó, 1 fej hagyma, só, bors, 25
dkg kagylótészta, fél dl olaj, 2 evőkanál paradicsompüré, 1 teáskanál
szárított, morzsolt bazsalikom.
Elkészítése: A
hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és a felhevített olajban megdinszteljük.
Hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát, zsírjára sütjük, hozzáadjuk a megmosott,
lecsepegtetett borsót, sózzuk, borsozzuk, felöntjük vízzel és fedő alatt puhára
pároljuk. Levesszük a fedőt, zsírjára sütjük, hozzákeverjük a paradicsompürét
és bazsalikommal ízesítjük. A kagylóésztát lobogó sós vízben kifőzzük,
leszűrjük, majd a tányerokra halmozzuk, rátesszük a borsót, melegen tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése