A nyári nagy
melegben sokszor könnyű ételekre vágyunk. A párolt és ezután rakott zöldségek
számos lehetőséget kínálnak. Kombinálhatjuk ezeket tejföllel vagy adhatunk
nekik paradicsomos felhangot kedvünk szerint. Ráadásul az ételek ízvilágát is
úgy állíthatjuk be, ahogy a család szereti, a kedvenc zöld fűszereinket
adagolva.
Sárgarépás rakott
brokkoli
Hozzávalók 4
személyre: 25 dkg brokkoli, 20 dkg sárgarépa, 5 dkg vaj, 2 dl tejföl, 3 tojás,
10 dkg túró, vagy sajt, 15 dkg császárszalonna, só, 1 csokor zöldkapor.
Elkészítése: A
brokkolit rózsáira szedjük és lobogó sós vízben roppanósra főzzük. A sárgarépát
megtisztítjuk, felkarikázzuk és a felolvasztott vajban puhára pároljuk.
Óvatosan összekeverjük a leszűrt, lecepegtetett brokkolival, majd hozzáadjuk a
tejföl kétharmadával felvert tojásokat is. Megsózzuk, kivajazott tűzálló tálba
simítjuk, a tetejét jó vastagon megkenjük tejföllel és betakarjuk a vékony
szeletekre vágott szalonnával. Forró sütőben 20 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése