2014. augusztus 19., kedd

Sárgarépás rakott brokkoli

A nyári nagy melegben sokszor könnyű ételekre vágyunk. A párolt és ezután rakott zöldségek számos lehetőséget kínálnak. Kombinálhatjuk ezeket tejföllel vagy adhatunk nekik paradicsomos felhangot kedvünk szerint. Ráadásul az ételek ízvilágát is úgy állíthatjuk be, ahogy a család szereti, a kedvenc zöld fűszereinket adagolva.



Sárgarépás rakott brokkoli
Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg brokkoli, 20 dkg sárgarépa, 5 dkg vaj, 2 dl tejföl, 3 tojás, 10 dkg túró, vagy sajt, 15 dkg császárszalonna, só, 1 csokor zöldkapor.

Elkészítése: A brokkolit rózsáira szedjük és lobogó sós vízben roppanósra főzzük. A sárgarépát megtisztítjuk, felkarikázzuk és a felolvasztott vajban puhára pároljuk. Óvatosan összekeverjük a leszűrt, lecepegtetett brokkolival, majd hozzáadjuk a tejföl kétharmadával felvert tojásokat is. Megsózzuk, kivajazott tűzálló tálba simítjuk, a tetejét jó vastagon megkenjük tejföllel és betakarjuk a vékony szeletekre vágott szalonnával. Forró sütőben 20 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

  Karfiolpizza, az egészséges kényeztetés A karfiol nagyon sookoldalú alapanyag és bár mindannyiunk kedvence a rántott karfiol, azon túl i...