Augusztusban a
szépen pirosló paradicsomok mosolyogva kínálják magukat. Készíthetünk belőlük
bármit, kevés fantáziával egészen érdekes finomságokat varázsolhatunk az
asztalra, olyasmiket mint ez az ínyccsiklandozó, zamatos ínyenc krém. Igazából
húsok mellé képzeltem el, de bevallom legszívesebben kikanalaztam volna az
üvegből...
Paradicsomlekvár
Hozzávalók 2 dl –
nyi lekvárhoz: 25 dkg paradicsom, 8 cikk fokhagyma, 0,5 dl olívaolaj, 1
teáskanál zöldfűszeres só, 8 bazsalikomlevél.
Elkészítése: A
paradicsomokat megmossuk, négybe vágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe
rakjuk. Meglocsoljuk az olívaolajjal, megszórjuk a sóval és zúzott
fokhagymával, majd forró sütőben 30 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, hagyjuk
egy kicsit hűlni, majd paradicsomdarálón ledaráljuk. Az így nyert levet egy
lábasba töltjük, a fűszersóval és a bazsalikomlevelekkel ízesítjük, majd nagyon
lassú tűzön addig főzzük, míg besűrűsödik. Forrón kicsi üvegbe tesszük. Ha
többet készítünk, az üvegeket betakargatjuk eggy vastag takaróval, úgy hagyjuk
kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése